lauantai 6. marraskuuta 2010

"Keskeneräistä" -kasan tyhjennystä

Kipaisimpa eilen hakemassa mummoltani vanhan ompelukoneen lainaan ja pitihän sitä heti tänä aamuna pikkuisen helpottaa ompeluintoa ja liian suureksi paisunutta "keskeneräistä" -kasaa.

Näillä pimeillä keleillä on miltein mahdottomuus saada siedettäviä kuvia otetuksi perus digikameralla - saati sitten ees oikeita värisävyjä kuviin.

Ostin viime keväänä "tilkkupussin" Lasten Metsolasta, ihanaa ruskeaa Hippiekukkaa (tämä ruskea on ehkä ihanin sävy tästä kankaasta). 

Aikomuksenani oli alunperin ommella siitä kuopukselle jonkinlaista myssyä, mutta en saanu sopivanmallista hattua suunniteltua joten se jäi. 

Ompelin tästä kankaasta keväällä pikkuruisen liivimekon onnettomilla taidoillani. Luulin ettei kangasta enää olisi tarpeeksi mihinkään suurempaan, mutta olinkin väärässä. Mallailin kaavoja kankaalle, mutta koska kangasta oli vain pieniä silppuja niin mitään kokonaista siitä ei oikein saanut. Piti alkaa soveltamaan ja pienistä palasista kokosin tämän mekkotunikan. Mekon pituus olisi jäänyt liian lyhyeksi ellen olisi jatkanut sitä tuolla vanhalla kirppikseltä löytämälläni keltaisella pitsillä. Yhtenäistä etu- tai takakappaletta kankaasta ei saanut vaan piti tehdä neljästä eri kappaleesta. Kuviotkaan eivät tietenkään kohdistuneet kankaan vähyyden vuoksi, mutta kyllä tuosta tuli minusta ihan kiva. :)


Tämän tunikan lisäksi hurautin vielä valmiiksi tämän keskeneräisenä välikausikauppatakin kuopukselle ensi kevääksi.

Päällyskangas on pussilakanasta ja hupun vuori ja leppäkertut on kierrätettyä trikoota.

Takin malli on oma muokkaus.


Nyt kun en ole ompelukoneen kanssa pahemmin ehtinyt työskentelemään, tässä pari kuvaa siitä millaisia näperryksiä olen tehnyt tuleville käsityömessuille (kuvissa vain murto-osa siitä mitä olen tehnyt).
Olen tehnyt "leikkiruokia", hiusclipsejä, rintakoruja, hattuasusteita yms.
Heti ens viikolla alkaa ompelukone taas laulamaan - tai ainakin toivon niin. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille ja tervetuloa uudet lukijat! <3

9 kommenttia:

 1. Oi voi noita mekkoa ja hupparia! Aivan ihanat! Itsekin olen ajatellut jo pitkän tovin tekeväni pojalle huppain jostain, mutta en vain saa aikaiseksi. Aina tulee muut inspikset tielle :D Tai sitten en raaski käyttää ihania kankaita ;D

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Mulla vähän samaa "vikaa". Nimittäin hipellän ihania kankaita mutta tuntuu etten raaskis niitä silputa mihinkään. ;)

  VastaaPoista
 3. UPEITA!!, pitäis ittekin tehä noita leikki ruokia!

  VastaaPoista
 4. Oi kun upeita ompeluksia!
  Toi mekko on mahtava, hupparista puhumattakaan!
  Pikku jutut kans ihania. Tääl odottais kans kasa leikkiruokia ompelua, mut taitanee jäädä viimetinkaan ennen joulua :D
  Oletko mistäpäin? eli minne käsityömessuille menossa?! Itsellä olis joulukuun alussa tääl oulussa joulumyyjäiset, eka kertaa menen, saa nähdä käykö kauppa :)

  VastaaPoista
 5. Tosi ihania sun jutut taas! :) Onko kotipaikkakunnalla messut?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! <3 :)

  Täällä Raahessa jossa asun on tosiaan joulumessut, jonne muakin houkuteltiin myymään. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana ihana tuo pallokuosinen takki! Myös aiemmissa postauksissa olleet retrohenkiset sydän- ja sienikankaat oli ihanat. Onko ne millaista materiaalia?

  VastaaPoista
 8. Kiitos katjis! :) Tarkoitatkohan noita puuvillakankaita. Niistä tulee kenties takkia, tunikaa, mekkoa.. ;)

  VastaaPoista
 9. Niitäpä juuri. Ja nyt kun uudestaan katsoin, niin "sydämet" ovatkin mansikoita :p

  VastaaPoista