lauantai 1. tammikuuta 2011

Paita ja tunika: kierrättäen ja tuunaten

Harmittaa etten tajunnu taaskaan ottaa kuvaa ennen-vaiheesta, täytyy ensi kerralla muistaa.Tällä kertaa silppuamisen kohteeksi pääsi kirpparilta ostamani H&M:n ruskea trikoopusero. Ompeluksiin tämän ostin muitaakseni Lähetystorin euronkassi-päiviltä eli hintaa paidalle ei tullu juuri mitään. Ajattelin tästä kuopukselle puseroa lähinnä mekkojen ja tunikoiden alle, mutta sitten sain idean että voisihan siinä olla jokin pieni kuvakin niin voisi käyttää myös sellaisenaan. Mieheni valitsi pinkin trikoopuseron kangaskasoistani josta sitten silppusin sydämen. Aloin applikoimaan sydäntä niin tajusinkin että puseron kangas on niin lutrua, että neula teki reiän puseroon. :( Oli sitten pakko keksiä reiän paikalle jotain ja laitoin siihen tuollaisen rusetin ja napin. Menettelee se noinkin. Uutta puserossa on resorit ja lanka, muuten paita on kierrätetty. :)
Toinen kierrätysjuttu valmistui myöskin nimittäin tein isomummoni vanhasta retrokoltusta tunikan. Muistan selvästi kun isomummoni käytti aikoinaan tätä kolttua. Materiaali on minulle outoa, pikkaisen liukkaantuntoista mutta en osaa sanoa mitä tämä on.

Mekossa oli alunperinkin saumat etu- ja takakappaleiden keskellä. Koitin tehdä noihin olkapään kohtiin vähän rypytystä että tulisi vähän sellainen "puhvimainen" vaikutelma.

Suunnittelin että näitä kahta voisi pitää yhtäaikaa, mutta taisin kaavoittaa puseron hiukan liian suureksi kun tuli melkein samankokoiset. :) Noh, ei haittaa voi näitä kuitenkin käyttää. Molempien koko on n. 74/80cm.


Tuli ihan pirtsakka pari valjakko. :)

3 kommenttia: