sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Herrrkulliset vaaleat piparit



Vaaleat piparit


n. 5,5 dl juoksevaa leivontarasvaa (tai 500 g  voita)
500 g sokeria
5 kpl munia yksitellen lisäten
1 kg vehnäjauhoja (karkeita)
1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset rasva sekä sokeri. Lisää rasva-sokerivaahtoon myös huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. (Voit lisätä lusikallisen jauhoja jokaisen munan välillä ehkäisemään taikinan juoksettumista.) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nopeasti sekoittaen ne taikinaan. Voit pursottaa taikinan pikkuleiviksi heti, tai laittaa sen kovettumaan yön yli kylmään. Kovettuneesta taikinasta voit kaulia pipareita normaaliin tapaan. Paista piparit 175 asteessa noin 12-15 minuuttia.





Meillä on ollut tänään pipareiden leivontapäivä. Esikoinen autteli aluksi ja popsi ison määrän taikinaa suuhunsa, mutta sitten piti taas mennä jatkamaan leikkejä. Käytän itse näissä pipareissa tuota juoksevaa leivontarasvaa. Minusta sopii parhaiten eikä tuu liian raskaan makuisia, niinku voilla leivotuista yleensä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti