sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kevättakkia pienelle neidolle

Tyttäreni kummitäti oli aikoinaan ostanut Ikeasta tätä ihanaista kangasta 5 metriä, tarkoituksenaan tehdä siitä tyttärensä huoneeseen verhot. Yhdellä kyläilykerralla hän esitteli kangasta minulle ja totesi että lienee sittenkin liian "räikeää" verhoiksi. Ehdotin että voisin ostaa kankaan ja hän suostuikin siihen. Koska käteistä ei ollut mukana jäin sitten velkaa. Mulle tuli heti silloin idea tehdä tästä kankaasta kuopukselle takki mutta samalla kävi mielessä että jos saan takin onnistumaan, voisin kenties tehdä kummitädin tyttärelle samanmoisen.

Kun kummitäti vieraili meillä viimeksi, esittelin meiän neitille tehtyä takkia ja hän ihastui kovasti. Ehdotti sitten että mitäs jos unohdetaan kankaan maksu ja tekisinkin hänen tyttärelle kanssa samanmoisen takin. Uskalsin ottaa pyynnön vastaan ja tässä tänä aamuna valmistunut takki...


Laitoin tähän takkiin vetoketjun niin on tuollaisen reilun 2-vuotiaan helpompi pukea. Vuorena lämmintä fleeceä.


Koko on n. 98cm ja hiukan tuollainen A-linjainen. Kiva että oli mieluinen kun tänään takki vietiin uudelle omistajalle. :)

Kaava: oma muokkaus.

9 kommenttia:

 1. Kaunis pupu-takki, varmasti on mieluinen!

  VastaaPoista
 2. Tuo kangas on kyllä ihanaa, mutta melkoisen jäykkää. Mullakin nimittäin on sitä tuolla kaapissa.
  Tähän mennessä siitä on pitänyt tulla tyttärelle takki, lattiatyynyjä, sekä Juniorin rattaisiin lämpöpussi. Tämän kuvan jälkeen taidan jälleen päätyä takin puolelle :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :)

  aeno, on kyllä melko jäykkää mutta kun takkia sovitettiin, niin oikein kivasti asettu päälle eikä jääny tönköksi. Mietin että tekisköhän muutama pesu ihmeitä ja pehmentäisi kangasta..Ainakin pitää jonkin verran tuulta, kun on niin tiheää tuo kangas. :)

  VastaaPoista
 4. yhtä ihana kuin se ekakin! <3 en ymmärrä, ehditkö aamun aikana tehdä koko takin? vau!!! itse olen varmaan aika hidas ompelemaan, mutta jospa sitä harjaantuis nopeudessakin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista <3 :)

  Elisa, juu ei ihan niinkään, olin näköjään unohtanut kokonaan mainita että takkihan oli jo valmiiksi leikelty ym. ja kursin sen kokoon aamupvän aikana. En minäkään niin tehokas sentään ole, varsinkaan kun vähän väliä tulee keskeytyksiä. ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana takki, saako udella millä kaavalla olet tehnyt ? Itsellä olis meinaan tytön takin teko edessä, kaava on vielä vähän hakusessa..
  Jos, kiinnostaa, käy kurkkaamassa mun blogia www.vinosauruss.blogspot.com jos sillekin saisi lisää lukijoita ;)

  VastaaPoista
 7. Tiia, kiitos :) Käväsen sinun blogissasi kirjottelemassa.

  VastaaPoista