sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Äidille Rokki Peppiä



Sitä kokoajan suunnittelee ja miettii mitä kaikkea olisi kiva tehdä. Luomistyö käy päässä aktiivisena kokoajan, mutta sitten luomistyön välissä tulee hetkiä jolloin mieleen tuleekin "jospa sittenkin!". Hetken päähän pistoja, pitempiä miettimättä...tämä hame on juuri sellainen. Alunperin olin suunnitellut ihan muuta, mutta hetken mielijohteesta teinkin aivan muuta. :)



Ensin oli tällainen kirppikseltä mukaan tarttunut, vähän vanhanaikainen tyttöjen mekko. Kooksi arvioin yläosan perusteella 100-120 cm. Tällaisenaan en voinut kuvitella tytöllä käyttäväni joten ensimmäiseksi tuli mieleeni että jospa leikkaan mekon kahtia ja teen alaosasta tytölle hamosen. Niks ja naks, kun mekko oli leikelty kahtia oli alaosa sittenkin niin leveä, että kun huvikseen sovitin itseni päälle sitä jäi vyötärölle löysää vielä melkein 20 cm. Tästä se idea lähtikin, miksen tekisi joskus jotain itselle. Resoria vyötärölle...



Mallista tuli heti mielestäni kiva, mutta pelkkä resori tuntui tylsältä. Ompelin eteen ja taakse rusetteja koristeeksi, mutta vieläkin hame näytti jotenki "paljaalta". Mies ehdotteli jälleen kerran taskuja ja siitä sainkin idean - Rokki Peppi hameeseen. Kahdesta kangastilkusta muotoutui taskut ja vähän pitsiä taskujen reunaan tuomaan tyttömäisyyttä lisää. Oma pukeutumistyylinen on aika tyttömäistä, jokseenkin rokkityylistä mutta tykkään myös väreistä. Joku ystäväni voisi sanoa tästä hameesta että "näyttää just sun tyyliseltä". :)



Kangas on ihanan laskeutuvaa ja kevyen tuntoista. Just passeli kesähamonen. :)




Vaikka voihan tätä käyttää näinkin - legginsien kanssa. :)  

Pahoittelen, että värisävyt vähän vaihtelee kuvissa mutta kaikkihan sen tietää miten haastavaa tämä talvikuvaus on. :)

8 kommenttia:

  1. Tosi hauska! Itekin meen joskus Peppi goes rock-tyylillä! ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva hame :) tosi hauskat noi taskut!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana!! Sopii varmasti sulle tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania! Osaisinpa itekkin ommella itelle, lähinnä noi lastenvaatteet sujuu :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tiia <3 Minäkin olen kyllä melkoinen yrittelijä näiden omien vaatteiden kanssa, mutta ihan mielenkiintoista kokeilla tällaisilla helpoilla töillä tehdä itellekkin jotain.

    Kokeile sinäkin tuunata jotain valmista vaatetta, niin siitähän ne taidot karttuu. :)

    VastaaPoista