perjantai 17. joulukuuta 2010

Lampun tuunausMulla on monta lamppuprojektia kesken, mutta yksi valmis tuunattu lamppu jo löytyy. Valitettavasti en muistanut kuvata sitä mistä alunperin lähdettiin tuunaamaan vaan kuvaa löytyy vaan lopullisesta tuloksesta.

Aluksi oli Fidan lähetystorilta löytynyt metallinen ympyräkehikko, josta roikkui jotain rautaisia juttuja. Liekkö ollu siis joku kattokoriste tms. mutta vähän epämääräisen näköinen se oli. Näin jo silloin mielessä, että tuostahan voisi kehitellä jotain muuta. Minulla oli jemmassa pätkiä tuommosta vanhasta "kristallikruunusta" olevaa riippuvaa "koristusta" (mikähän sana tähänki pitäs keksiä). Lamppuhan on tuunattu jo pari joulua sitten ja silloin joulun tienoilla kaupoissa oli erikokoisia peilipalloja, joita ostettiin ihan joulukoristeiksi. Muistin ne ja mietin heti, että niistähän vois tulla aika kiva piristys lamppuun.Sisustusmakuni on ehkä osakseen aika runsas ja jokseenkin "suureellinen". Kristallikruunut (ei sellaiset mummotyyliset) jossain määrin miellyttää silmääni, mutta aina on ollu joko rumia lamppuja tai sitten kivojen lamppujen hinnat on ollu liian korkeita. 

Sainpas nyt omannäköisen "kristallilampun". Yhdistelin siis noita "kristallihärpäkkeitä" ja peilipalloja sekaisia tuohon rautakehikkoon. Meni jonkin aikaa kun mietin että mistä tuohon sitten löytyisi sopiva lamppu. Lopulta Kärkkäiseltä löytyi tuollainen oikein passeli pieni lamppu, jossa on pisaranmallisia kristalleja roikkumassa. Sattui olemaan viimeinen kappale joten hintaakaan sille ei pahemmin jäänyt. Tämä oli tärkeä seikka, kun tarkoituksena oli tehdä tulosta vähällä rahalla.


 

 

Aika haasteellista kuvata tällaista mutta ihan kivasti sain kuvattua jonkinlaisen käsityksen lampusta.

Lampun kokonaishinnaksi taisi tulla 15 €:n luokkaa.


 

 Eihän tämä mikään kovin erikoinen ole mutta olen itse lopputulokseen ihan tyytyväinen. Seuraavat projektit vaativat vähän enemmän, mutta niistä sitten myöhemmin.

3 kommenttia:

 1. Hieno!
  Meil on pari ostolamppua jos on tollanen åyöreä kehys ja roikkuu helmiä, täytynee minunki hiukan tuunailla, niin saa hienommat :D
  Kiitos siis tästäkin ideasta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Vielä kun auringonvalo heijastuu tuohon, niin seinille tulee kivoja valosäteitä nuista kristalleista ja peilipalloista. :)

  VastaaPoista
 3. Just mietinkin kun katoin kuvia että mahtaa tulla kivoja heijastuksia peilipalloista :) hieno!

  VastaaPoista